POCINJE KAMPANJA "DOSTA!" - Sindikalnim poverenistvima NEZAVISNOST - svima

Sindikalnim povereništvima NEZAVISNOST - svima

Poštovane kolege,

Kao što ste već, sigurno, obavešteni posredstvom vaših granskih sindikata, u okviru realizacije Strategije delovanja UGS NEZAVISNOST do kraja 2013. godine, usvojene na sednici Glavnog odbora, u periodu,  od 26. do 30. avgusta ove godine, u četiri grada (Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac),  na šest punktova (3 u Beogradu, a po 1 u ostalim gradovima), po osam sati dnevno (od 10 do 18) organizujemo kampanju pod nazivom ‘’DOSTA’’.


Cilj kampanje je da se našim članovima, ali i najširoj javnosti, skrene pažnja na krajnje nepovoljan ekonomski i socijalni položaj građana Srbije, na nemogućnost ostvarivanja osnovnog ustavnog prava – prava na rad, kao i na kršenje prava iz rada i po osnovu rada (neisplaćivanje zarada i drugih primanja iz rada, neuplaćivanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, stalno pooštravanje uslova za sticanje prava iz PIO i za nezaposlene, kao i smanjenje nivoa tih prava, izmene radnog zakonodavstva na štetu zaposlenih, kršenje sindikalnih prava…. idr.).

Istovremeno, kroz kampanju će se promovisati stavovi UGS NEZAVISNOST o ovim pitanjima, te predlog mera i aktivnosti koje UGS NEZAVISNOST  ima nameru da sprovodi, u skladu sa ustavnim i zakonskim ovlašćenjima, te svojim programskim dokumentima.

Ovaj će se cilj ostvarivati distribucijom propagandnog materijala, javnim iznošenjem svojih stavova kroz tematske proglase (za sve delatnosti koje Sindikat pokriva), komunikacijom sa sredstvima javnog informisanja, te internim informisanjem – sajtove UGS I GS NEZAVISNOST, društvene  mreže…).

O svim detaljima kampanje, kao i o načinu i obimu vašeg učešća u njoj,  bićete obavešteni preko svog Granskog sindikata.

Pozivamo vas da u što većem broju učestvujete u ovoj akciji i time dokažete da su UGS NEZAVISNOST organizovana i snažna organizacija koju i vlast i drugi socijalni partneri treba da respektuju, s jedne strane, i da date konkretan   doprinos bržem i efikasnijem rešavanju problema sa kojima se naši članovi i svi zaposleni svakodnevno  susreću.

Očekujemo vas u našoj zajedničkoj akciji.

Sindikalni pozdrav,                                  

UGS NEZAVISNOST

Branislav Čanak, predsednik