Rudarstvo kao šansa za ekonomski razvoj u Srbiji

Beograd, 16. oktobar 2015. 

U Beogradu  je 15. 10. 2015. godine  povodom  "Nedelje rudarstva u Srbiji" na okruglom stolu održana diskusija  na temu "Rudarstvo kao šansa  za ekonomski razvoj u Srbiji".

Diskusiji  je po pozivu organizatora NALED-a prisustvovao predstavnik sindikata  IER-a Nezavisnost  Bor Dragan Jankucić,  regionalni poverenik GS IER-a ujedno i predsednik sindikata Topionice i rafinacije RTB-a Bor.

 

Koliko je važno  rudarstvo u procentualnom udelu  BDP jedne zemlje ukazali su predstavnici lidera rudarstva u svetu, Kanade NJ.E. Philip Pinington, ambasador Kanade u Srbiji Melinda Rio, prvi sekretar, abasade Australije u Srbiji i oni su ponuduli konkretnu  pomoć i saradnju na jačanju   rudarstva u Srbiji.

Mirjana Filipović, državni sekretar, Ministarastva rudarstva i energetike ukazala je  na značaj rudarstva za privredu  Srbije i na stvaranje povoljne klime za privlačenje investicija u ovoj oblasti.

Ono što je nas iz RTB-a  najviše zanimalo je izjava Siniše Tanackovića, pomoćnika ministra, Ministarstva rudarstva i energetike koji je rekao "Pokrenuli smo incijativu za  privatizaciju RTB-a  kroz  strateško partnerstvo".

Sindikat GS IER Nezavisnost na zahtev sindikata Nezavisnost RTB-a  Bor zakazaće  sastanak u Ministarstvu rudarstva i energetike po pitanju dodatnih informacija o najavi  privatizacje RTB-a.

 

Bor 15.10.2015. god.   

 

Regionalni poverenik  sindikata Nezavisnost IER-a, Dragan Jankucić dipl.ing.teh.